Je bent zwanger of net bevallen, gefeliciteerd!

Welkom in de jungle van zwangerschapscursussen. Welke zwangerschapscursus moet je kiezen en waarom?

Wij kunnen helaas niet voor je beslissen, maar wel benoemen wat onze zwangerschapscursussen te bieden hebben. Florence van der Arend, bekkenfysiotherapeut, begeleid reeds 10 jaar zwangere dames. Voorheen nog sportieve en theoretische cursussen, momenteel alleen nog de theoretische zwangerschapscursus Goed Bevallen. De actieve lessen zijn sinds april 2015 overgenomen door Annick Halier.  Zij verzorgt actieve zwangerschapsyoga. Hieronder kan je lezen wat onze lessen voor je kunnen betekenen.

Ben je op zoek naar bekkenfysiotherapie bij fysieke klachten van de rug en of bekken? Kijk dan onder Bekkenklachten.

Theorie Goed Bevallen

In drie bijeenkomsten van een uur word je voorbereid op je bevalling. De onderwerpen die besproken worden zijn het bekken, de bekkenbodem, ademhaling, ontspanning, weeën (opvangen), pershouding, perstechniek en uiteraard de partneravond. De cursus wordt gegeven door een bekkenfysiotherapeut, waar je uiteraard met al je vragen terecht kan. De theorielessen zijn een goede aanvulling op zwangerschapsyoga, zwangerschapscursussen in de buitenlucht, zwangerschapszwemmen of als je een korte en krachtige voorbereiding op je bevalling zoekt. De derde les is altijd de partnerles.
De cursus sluit goed aan op sportieve (buiten) lessen,  zwangerschapsyoga, zwangerschapszwemmen of zwanger en fit.

  • Wie: zwangere dames vanaf week 21
  • Locatie: Rotterdam C.N.A Looslaan 1 (Hillegersberg)
  • Wanneer: donderdag 22 maart ( 29 maart, 5 april) van 19.30-20.30. De volgende cursus start op 17 mei ( 24, 31 mei )2018.
  • Locatie: Bergschenhoek en Berkel & Rodenrijs zal ook plaatsvinden in Rotterdam Hillegersberg
  • Kosten: € 75,-. Deze kosten wordt in vele gevallen vergoed door de zorgverzekeraar.
  • NIEUW: de theoriecursus Goed Bevallen kan ook privee gegeven worden zowel aan jou en je partner en / of met een bevriend stel. Heb je interesse, mail dan even naar info@mobilicorpus.nl

Zwanger en Sport

Zwanger zijn en bevallen is een van de grootste lichamelijke uitdagingen die een vrouw in haar leven aangaat. Uiteraard wil je dat je lichaam daarvoor in optimale conditie is, want bevallen is immers topsport. Daar hoort een goede training bij, want hoe beter je conditie tijdens de zwangerschap is, hoe sneller je weer herstelt na de bevalling. In Zwanger en Sport bevorderen we de gezonde en actieve lifestyle tijdens de zwangerschap en proberen fysieke klachten voor te zijn. Samen met bekkenfysiotherapeut, Florence van der Arend-Smits van Mobilicorpus heb ik een goed programma ontwikkeld om je fysiek en mentaal voor te bereiden op de bevalling vanaf 12 weken zwangerschap.
De les is een combinatie van spierverstevigende oefeningen, het vergroten van je uithoudingsvermogen, pilates, yoga en specifieke zwangerschapsgerelateerde oefeningen (bekkenbodem, ademhalings- en ontspanningsoefeningen). We maken gebruik van halters, dynabands en bewegen op muziek. Iedere zwangere vrouw kan meedoen op haar eigen niveau.

  • Wie: dames vanaf 12 weken zwangerschap
  • Locatie: C.N.A Looslaan Rotterdam
  • Wanneer: Woensdag 20.35 – 21.35 uur
  • Kosten: Een proefles is gratis, een losse les is € 15,- en een vijfritten-kaart is € 55,-    (je kan en mag de lessen variëren met de Zwangerschapsyoga)