Bewegingsgeluk vinden in yoga

Een uur bewust worden van lichaam en geest. Wat je tijdens fysieke oefeningen op de mat tegenkomt zijn vaak de dingen wat je in je leven ook tegenkomt; genot, weerstand, ongemak, vreugde. We leven in een wereld, waarin we geleefd worden, haast, druk, volle agenda’s. We vergeten te voelen, stil te staan bij het lichaam en emoties die ons op een dag “overkomen”. Tijdens mijn lessen probeer ik je bewust te maken van je lichaam, de ademhaling, plezier, ongemak, het mag er allemaal zijn; zonder plezier geen verdriet en zonder verdriet geen plezier.

Het bewust worden en ervaren op de mat geeft je wellicht ook die ervaring buiten de mat.

Combinatie Yin en Hatha Yoga

Fysiek ongemak, stress, rugpijn, hoofdpijn, we nemen een paracetamol, masseren, tapen en dat helpt. Helpt voor even, een paar dagen…….Maar het komt terug. We ontnemen de symptomen , maar de oorzakelijkheid van het mentale en / of fysieke ongemak “raken” we niet aan.

Tijdens deze yogales beginnen we met een rustige vorm van hatha yoga; spierverstevigende asana’s. Vervolgens zetten we in op het ontspannen van lichaam en geest middels het langer aanhouden van de asana.  Hedendaagse wetenschap heeft aangetoond dat fascia / bindweefsel soepeler, meer gehydrateerd “sappiger”, wordt door beweging en langdurige rek zoals in Yin Yoga.
Onze geest krijgt even rust, we worden bewust van het lichaam, het bindweefsel wordt gehydrateerd, wat positief bijdraagt aan fysieke ongemak als lage rugpijn, hoofdpijn, bekkenpijn etc.

Yin / Hatha Yoga

Vrijdagochtend van 9.15 – 10.15

Wie / Wat / Waar

Voor deelname is het prettig als je een eigen yogamat, deken en bolster meeneemt. Mocht je niet in het bezit hiervan zijn, laat het even weten. We hebben enkele matten en bolsters te leen.

  • Voor deelname of informatie kan je aanmelden via
    Whatsapp 06-55888811 of door het Yoga intakeformulier in te vullen en op te sturen.
  • De kosten voor een Yinyoga les zijn € 13,50
  • Locatie: Bar – Lounge Spazio, Malpensabaan 3, 3045 AL Rotterdam ( vlakbij Airport Rotterdam