Tarieven & vergoedingen

 • (Bekken)fysiotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering.
 • Bekkenfysiotherapie bij urineverlies wordt vergoed vanuit de Nederlandse basisverzekering (maximaal 9 behandelingen). U spreekt hiermee uw eigen risico aan.
  LET OP: u dient een verwijzing te hebben waarop staat dat er sprake is van urine verlies, alleen dan kunt u aanspraak maken op de 9 behandelingen vanuit uw basis. 
  Helaas is de klantenservice van de diverse zorgverzekeraars hiervan niet op de hoogte en krijgen wij terug dat er verkeerde code op de facturen worden geplaatst. 
 • Bekkenfysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering, vraag bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden. Meestal worden er negen tot achttien behandelingen vergoed. Bij meer behandelingen kan fysiotherapie nog door een aanvullende verzekering vergoed worden. Kinderen (tot 18 jaar) hebben geen eigen risico.

Gaande de jaren heb ik ontdekt dat mijn interpretatie van zorg (zorgvuldigheid, aandacht en zorgzaamheid) verschilt met die van  sommige zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars krijgen steeds meer invloed op de manier waarop een zorgverlener zorg moet verlenen. Zij stellen voorwaarden die, volgens mij, niet gepaard gaan met de kwaliteit van zorg. Je kunt dan denken aan protocollen, overmatige administratielasten, bepaalde tijden van openstelling, een maximum aan behandelingen bij een klacht, het aantal vierkante meters praktijkoppervlakte. Ik wil mijn kwaliteit van zorg niet laten afhangen van de contractinhoud die sommige zorgverzekeraars mij aanbieden, daarom heb ik besloten om niet met alle zorgverzekeraars een contract af te sluiten.

Met onderstaande zorgverzekeraars hebben wij voor 2024 een zorgcontract afgesloten; DSW en VGZ + alle labels die onder deze zorgverzekeraars vallen.

Mocht uw zorgverzekeraar hierboven niet genoemd worden, betekent dit niet dat u de behandelingen zelf moet betalen alleen dat u ze zelf bij uw zorgverzekeraar moet declareren.

Dit betekent voor u:

 • U dient de factuur te betalen aan Mobilicorpus Bekkenfysiotherapie en dient zelf de factuur in bij uw zorgverzekering.
  Afhankelijk van uw polis krijgt u het gehele bedrag of een groot deel ervan, vergoed. Die vergoeding kan per aanvullende verzekering verschillen.
 • Het kan uitmaken of u een restitutie-polis of een natura-polis heeft. Bovendien moet (bekken)fysiotherapie onderdeel zijn van uw aanvullende verzekering.

  Heeft u geen aanvullende verzekering?
  Dan zijn de behandelingen voor uw eigen rekening, want alléén bekkenfysiotherapie bij urineverlies wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

  De reden om geen contract te tekenen, is dat zorgverzekeraars eisen stellen waar Mobilicorpus zich niet aan wil committeren. Mobilicorpus Bekkenfysiotherapie heeft kwalitatieve bekkenfysiotherapeutische zorg hoog in het vaandel staan, en stelt jou als client centraal. Binnen de contractvoorstellen van bovengenoemde zorgverzekeraars komt het kwaliteitsstandaard in het gedrang. Wij kiezen ervoor om u de behandeling te bieden die voor u het beste is. Wij willen niet dat de zorgverzekeraar op onze stoel gaat zitten en bepaalt wat voor u het beste is. Wij gaan er vanuit dat u middels de informatie op de website op de hoogte bent van met wie wij een zorgcontract hebben afgesloten. Wij benoemen dit niet aan de telefoon of tijdens de eerste kennismaking.

  Dit willen graag even toelichten (klik voor hier voor de informatiebrief) .

  Tarieven 2024

  Consult Prijs
  Zitting bekkenfysiotherapie 25 -30 minuten € 53,75

  Zitting bekkenfysiotherapie aan huis
  (45 min incl reistijd)

  € 70,00
  Screening, intake en onderzoek fysiotherapie
  (25- 30 min)
  € 53,75
  Intake en onderzoek na verwijzing (25-30 minuten) € 53,75
  Behandeling borstontsteking (25 minuten) € 49,50
  E-consult / Video-afspraak (25 – 30 minuten) € 53,75
  Niet nagekomen afspraak € 45,00

  Een afspraak annuleren?

  Indien een afspraak om welke reden dan ook niet door kan gaan, dient dit 24 uur voor de afgesproken behandeling gemeld te worden. Wanneer dit niet gebeurt zijn wij genoodzaakt om de behandelprijs bij u in rekening te brengen.