Praktijk

Welkom op de website van Mobilicorpus Bekkenfysiotherapie. Zoals de naam al zegt, is Mobilicorpus een fysiotherapiepraktijk speciaal gericht op klachten in en rondom het bekken. De bekkenfysiotherapie is voor kinderen, mannen en vrouwen.

U kunt terecht op vier locaties in Lansingerland. In Pijnacker, Bergschenhoek en (op twee locaties in) Berkel en Rodenrijs worden de bekkenfysiotherapie en de zwangerschapscursussen gegeven.  De ruimtes in Lansingerland zijn gelegen in de gezondheidscentra van Fysiotherapie Lansingerland, waar wij dan ook nauw mee samenwerken. Dit met als doel elkaar te versterken, maar voornamelijk om u de optimale zorg aan te kunnen bieden.

Florence van der Arend-Smits heeft na haar vierjarige opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam, een specialisatie Master Bekkenfysiotherapie aan de SOMT afgerond. Florence is een geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Naast haar (bekken)fysiotherapie heeft zij diverse bijscholingen gedaan voor dry needling, kinderbekkenfysiotherapie, zwangerschapsbegeleiding, sportinstructrice en babymassage docent.

De bekkenfysiotherapie en theoriecursus Goed Bevallen worden vergoed bij een aanvullende verzekering.

Mobilicorpus

Mobili is afgeleid van movere, wat bewegen betekent. Corpus betekent lichaam; een bewegend lichaam. Bewegen zorgt voor sterke botten, goede doorbloeding, controle over gewicht, vermindert stress, meer energie, meer zelfvertrouwen en goed slaappatroon. Kortom het zorgt voor de ideale omstandigheden om te kunnen genezen. Naast het bewegen is goede zorg nodig.

Goede zorg houdt in dat er regelmatig bijscholingen en intercollegiale scholing wordt bijgewoond, maar ook dat patiënten naar directe collega’s met bepaalde specialismen en kennis kunnen worden doorverwezen. Uw klacht staat centraal. Florence onderhoud regelmatig contact met huisartsen waardoor de lijnen kort zijn. Indien noodzakelijk, kan de patiënt terug worden verwezen naar de huisarts of specialist.

Florence streeft een prettige, nuchtere en professionele benadering na. Hierbij staat een individuele benadering centraal. Voor een goede samenwerking tussen de therapeut en patiënt is het belangrijk dat u zich in de praktijk en bij de therapeut ‘thuis voelt’. Een individuele benadering houdt ook een individuele behandeling in. Voor de één zijn bepaalde ‘huiswerkoefeningen’ bijvoorbeeld goed in te passen in de dagelijkse bezigheden, voor de ander is dit moeilijker en vereist dit meer begeleiding. Het is daarom ook belangrijk dat u zich vrij voelt om uw klachten en aanverwante zaken met de therapeut te bespreken.

Afspraak maken voor bekkenfysiotherapie


Vul het onderstaande formulier in voor het maken van een afspraak. Nieuwe afspraken worden elke dag tussen 17.00 en 18.00 uur afgehandeld. Je hebt geen verwijzing van een arts nodig voor een behandeling en je kunt je direct aanmelden bij onze praktijk.

Afspraak maken

Wanneer je het contactformulier invult, zullen we deze zo snel mogelijk in behandeling nemen. Wist je dat je direct een online afspraak kan plannen.

Ook kan je telefonisch een afspraak maken door te bellen naar
010 3046666.