Bekkenklachten

Zwangerschapshormonen zorgen voor het soepel worden van de gewrichten en gewrichtsbanden van onder andere het bekken. Het soepel worden is noodzakelijk, de baby moet immers door het bekken het geboortekanaal te verlaten.

Helaas is uit onderzoek nog niet duidelijk geworden, waarom de ene zwangere dame pijn ervaart tijdens het “versoepelingsproces” en waarom de andere niet.

50% van de zwangere vrouwen heeft nooit bekkenklachten, 40% af en toe en 10% ervaart zoveel bekkenpijn door de bekkeninstabiliteit ( versoepelingsproces) dat ze in hun algemeen dagelijks leven worden beperkt.

De beperkingen ondervinden de dames met traplopen, aankleden, omdraaien in bed, wandelen, (stil) staan, en opstaan vanuit zit. De pijn kan ervaren worden aan het schaambeen, heupen, stuitje, liezen, billen en lage onderrug. Met de juiste therapie, kan je de pijnklachten onder controle krijgen.

Tijdens de therapie inventariseren we de klachten en volgt een lichamelijk onderzoek of de klachten worden veroorzaakt door de bekkeninstabiliteit. Indien dit aan de orde is, bespreken we tips, adviezen en starten we de therapie (o.a. volgens de therapie van Cecile Röst) om de pijnklachten zoveel mogelijk te kunnen controleren.

Je krijgt de adviezen en eventuele oefeningen ook per mail.

Het is ook mogelijk dat bekkenklachten zich pas na de bevalling ontwikkeld. Wacht dan niet te lang om contact op te nemen, de bekkenfysiotherapeut komt eventueel ook aan huis als dat nodig is.

Ben je op zoek naar een goede bekkenband?

Neem eens een kijkje in onze bekkenbandshop (www.bekkenbandshop.nl) met een perfecte advieswijzer.

Afspraak maken voor bekkenfysiotherapie


Vul het onderstaande formulier in voor het maken van een afspraak. Nieuwe afspraken worden elke dag tussen 17.00 en 18.00 uur afgehandeld. Je hebt geen verwijzing van een arts nodig voor een behandeling en je kunt je direct aanmelden bij onze praktijk.

Afspraak maken

Wanneer je het contactformulier invult, zullen we deze zo snel mogelijk in behandeling nemen. Wist je dat je direct een online afspraak kan plannen.

Ook kan je telefonisch een afspraak maken door te bellen naar
010 3046666.