Zwangerschapscursus ( nu ook online)

Je bent zwanger of net bevallen, gefeliciteerd!

Welkom in de jungle van zwangerschapscursussen. Welke zwangerschapscursus moet je kiezen en waarom?

Er is genoeg te ondernemen, het aanbod in cursussen voor zwangere groeit enorm, MOM in balance, cross fit, bootcampen, zwangerschapzwemmen, zwangerschapsyoga, hypnobirthing, samen bevallen, etc.

En ja, wat moet je nu kiezen?
Wij kunnen helaas niet voor je beslissen, maar wel benoemen wat onze zwangerschapscursussen voor jou te bieden hebben en waarom je voor ons kan kiezen.

Florence van der Arend, bekkenfysiotherapeut, begeleidt reeds 15 jaar zwangere dames. Met een uitgebreide ervaring met het geven van verschillende cursussen als: sporten in het bos met zwangere dames, buggysport, babymassage, bestaat het aanbod tot voor kort uit theoretische cursussen.

Nuchtere en frisse cursussen als zorgvuldige voorbereiding op je zwangerschap. Daar komt verandering in met een tweede cursus welke aansluit bij de behoefte van de zwangere dames van nu. Namelijk de zwangerklets! Een gezellige interactieve cursus om je goed voor te bereiden én het contact te leggen.

Zwangerklets

Lansingerland groeit hard. En niet alleen door mensen die vanuit de grote stad naar Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk of Pijnacker komen. Ook veel nieuwe kindjes worden er geboren.

Veel (jonge) gezinnen kiezen voor Lansingerland daarmee voor een nieuwe omgeving met nieuwe contacten. Hoe fijn is het om gelijk met een nuchtere en ontspannen cursus kennis op te doen en het eerste contact te leggen. Wellicht de basis voor een mooie vriendschap.

Kortom een cursus die mensen in contact brengt én het uitwisselen en opnemen van informatie omtrent zwangerschap, bevallen en de kraamtijd.

Tegenwoordig is de informatiestroom een groot goed, internet, tijdschriften, app’s, overal kan je informatie over zwanger zijn, bevallen en postpartum vinden. Om ook aan de slag te gaan met de kennis die jullie opdoen, is het idee ontstaan van Zwangerklets.

Wat kan je verwachten?

  • Drie eerlijke, nuchtere en geen saaie avonden van een uur waarin we interactief alle onderwerpen van zwangerschap, bevallen en postpartum bespreken. Dit doen we op de manier zoals we dat kennen vanuit een kletspot. Via kaartjes pakken we verschillende onderdelen beet en dagen we je uit je ideeën en gedachtes met elkaar te delen.
  • Drie avonden waarin alles en iedereen aan bod komt; ademhalingstechnieken, incontinentie, knip, borstvoeding, jullie idee over bevallen, wat er allemaal op je af komt, onderwerpen die niet besproken worden op internet etc.
  • Kortom een unieke zwangerschapscursus, die je niet snel zal vergeten.
  • Je kan eventueel een vierde avond plannen samen met een partner. Deze avond vallen alle puzzelstukjes in elkaar voor jou (herhaling van kennis) en bespreken we de bevalling van A tot Z samen met je partner.
  • De informatie wordt op een kort, bondige en nuchtere manier verteld.
  • De cursus wordt aan maximaal 5 dames gegeven en is voor iedereen die zich graag wilt geruststellen met goede kennis over bevallen.

Een complete cursus voor 125 / 195 euro en je bent er helemaal klaar voor!

  • Drie zwangerklets-avonden voor 125 euro.
  • Optioneel een vierde les voor 70 euro. Niet iedereen bevalt namelijk met een partner óf wil aanwezig zijn bij de A tot Z -les. De vierde les duurt ongeveer een uur en is alleen samen met je partner.

Data
De eerstvolgende cursus start op maandagavond 11 mei om 19.30 op de Berkelse weg 70 in Bergschenhoek.

Check je polis of jouw zorgverzekeraar de zwangerschapscursus ook vergoed!

Data
De eerstvolgende cursus start op maandagavond 11 mei om 19.30 op de Berkelse weg 70 in Bergschenhoek.

Check je polis of jouw zorgverzekeraar de zwangerschapscursus ook vergoed!

Privé cursus “Goed bevallen” ( via whats app video bellen)

Een zwangerschapscursus op maat.
In één of twee bijeenkomsten van ongeveer een uur wordt je voorbereid op de bevalling. Op een nuchtere en fijne manier wordt je de diverse ademhaling, perstechnieken uitgelegd, opvangen van de weeën, de diverse fasen en handvattingen voor een eventuele partner.

Het verschil in een of twee uur zit in het oefenen. Bij een uur is er minder tijd voor het aanleren / oefenen van de bekkenbodem, ontspannings / ademhalingstechnieken en pre en postnatale oefeningen.

Voor ieder wat wils, met of zonder partner, twee bevriende stellen zijn ook welkom, heb je een idee of vraag, dan kan je ons altijd mailen info@mobilicorpus.nl.

Kosten zijn 85 euro per bijeenkomst van ongeveer een uur. In de Corona tijd kunnen jullie samen de privé cursus volgens middels video bellen. Werkt prima! Kosten 65 euro
Locatie: Berkelse weg 70 te Bergschenhoek

Check je polis of jouw zorgverzekeraar de zwangerschapscursus ook vergoed!

Afspraak maken voor bekkenfysiotherapie


Vul het onderstaande formulier in voor het maken van een afspraak. Nieuwe afspraken worden elke dag tussen 17.00 en 18.00 uur afgehandeld. Je hebt geen verwijzing van een arts nodig voor een behandeling en je kunt je direct aanmelden bij onze praktijk.

Afspraak maken

Ook kan je telefonisch een afspraak maken door te bellen naar
010 3046666.