Op deze pagina vindt je praktische informatie over Mobilicorpus bekkenfysiotherapie en de zwangerschapscursus zoals tarieven, vergoedingen & zorgverzekeraars en de verschillende locaties waar we actief zijn. Daarnaast tref je over de webwinkel ook informatie aan zoals de algemene voorwaarden en hoe je kunt retouren.

Tarieven

Anders dan jullie gewend zijn van Mobilicorpus Bekkenfysiotherapie, zijn er in 2019  drie zorgcontracten niet getekend. Dit betreft de contracten met Zilveren Kruis, ENO / ZZ en caresq en hun onderliggende labels. In 2020 tekenen wij ook het zorgcontract van Menzis niet. De reden hiervoor is dat deze verzekeraars eisen stellen waar ik me niet aan wil committeren. Mobilicorpus Bekkenfysiotherapie heeft kwalitatieve bekkenfysiotherapeutische zorg hoog in het vaandel staan, en stelt jou als client centraal. Binnen de contractvoorstellen van bovengenoemde zorgverzekeraars komt mijn kwaliteitsstandaard in het gedrang. Dit betekent niet dat klanten van bovenstaande zorgverzekeraar de behandelingen geheel zelf moeten betalen.

U ontvangt een factuur, die u zelf bij de zorgverzekeraar kunt declareren. Afhankelijk van uw polis wordt 100% of minder vergoedt.
Dit willen graag even  toelichten (klik voor hier voor de informatiebrief) .

Om te weten of uw verzekering bekkenfysiotherapie vergoedt, is het verstandig uw polis goed door te lezen of om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Bekkenfysiotherapie is opgenomen in alle aanvullende verzekeringen. Behandelingen voor incontinentie worden vanuit de basisverzekering vergoed, overige aandoeningen vanuit een aanvullende verzekering. De vergoeding vanuit de basisverzekering gaat van het eigen risico af.

Consult Prijs
Zitting bekkenfysiotherapie € 49,00
Zitting bekkenfysiotherapie aan huis € 62,50
Screening, intake en onderzoek fysiotherapie € 49,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 49,00
Telefonische zitting € 20,00
Niet nagekomen afspraak € 40,00

DTF (directe toegankelijkheid fysiotherapie)

Vanaf 2006 is de fysiotherapeut direct toegankelijk voor een screening en aanvullend beleid, hetgeen betekent dat een verwijzing van een huisarts of specialist niet noodzakelijk is.

Eerste afspraak

Bij de eerste kennismaking wordt, om uw behandeldossier aan te maken, gevraagd naar uw naam, geboortedatum, BSN nummer en telefoonnummer, uw verzekering en, indien van toepassing, de verwijsbrief.
Tijdens de eerste afspraak worden uw bekkenklachten vanuit diverse invalshoeken bekeken en in kaart gebracht. Een klacht kan immers meerdere oorzaken hebben.
Na het eerste gesprek volgt er meer informatie over het verdere beloop van de behandelingen.

Een afspraak annuleren?

Indien een afspraak om welke reden dan ook niet door kan gaan, dient dit 24 uur voor de afgesproken behandeling gemeld te worden. Wanneer dit niet gebeurt zijn wij genoodzaakt om de behandelprijs bij u in rekening te brengen.

Locaties Bekkenfysiotherapie

 • GZC Parkzoom  Tjeerd Kuiperstraat 21 Bergschenhoek
 • GZC Klapwijk    Klapwijkse Zoom 99 Berkel en Rodenrijs
 • GZC Gouden Hart    Poldermolenplein 4 Berkel en Rodenrijs
 • Vanaf 01-01-2020 Stationstraat 32 Pijnacker

Openingstijden

 • Maandag: 8.30 – 17.00 uur
 • Dinsdag: 8.30 – 19.30 uur
 • Woensdag: 9.00 – 12.00
 • Donderdag: 9.00 – 17.00 uur
 • Vrijdag 8.30 – 16.00

Contact

Florence van der Arend -Smits, 06-55888811, info@mobilicorpus.nl

Janine ter Hoeven, 06-55888811, janine@mobilicorpus.nl

Vidya Parahoe, 06-55888811, vidya@mobilicorpus.nl

Afspraken

(Voice) mail betreft nieuwe afspraken worden elke dag tussen 17.00-18.00 uur afgehandeld.

Locatie van de zwangerschapscursus

Bij jullie thuis en binnenkort een prachtige nieuwe lokatie!

Contact

Theorie Goed Bevallen: Florence van der Arend -Smits, 06-55888811,

Kwaliteit

De fysiotherapeuten die werkzaam zijn binnen onze praktijk staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister van het KNGF. Tevens zijn zij opgenomen in het BIG register.

Privacy

De praktijk beschikt over afgesloten behandelruimten waardoor uw privacy is gewaarborgd.

De bekkenfysiotherapeut houdt de medische en administratieve gegevens van de patiënten zorgvuldig bij om de behandelingen zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. De Wet Bescherming Persoonsgegevens is hierop van toepassing. In deze wet zijn regels beschreven over de privacy van de patiënt. Hieronder vallen onder andere het doel van de registratie, de aard van de gegevens die worden geregistreerd, het beheer van de patiëntengegevens en het inzagerecht van de patiënt. Voor meer informatie kijkt u op: www.rijksoverheid.nl. Wij gaan zorgvuldig om met de medische en administratieve gegevens van onze patiënten.

Behalve de behandelend fysiotherapeut kunnen ook andere medewerkers zoals een waarnemend fysiotherapeut en / of administratief medewerker toegang krijgen tot uw gegevens. Al onze medewerkers hebben een geheimhoudingsplicht. Zonder toestemming van de patiënt worden er geen gegevens aan derden (bijvoorbeeld artsen of familieleden) verstrekt.

Bij ernstige of levensbedreigende situaties kan de fysiotherapeut zonder toestemming van de patiënt een arts en / of alarmdienst bellen.

Klachtenregeling

Mobilicorpus is aangesloten bij de klachtenregeling van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie

Via de volgende button kan je de klachtenregeling voor de klachtencommissie fysiotherapiepraktijkvoering in de eerste lijn openen.

Webwinkel

Ben je op zoek naar producten gerelateerd aan bekkenfysiotherapie en of zwangerschap, neem dan een kijkje in onze webwinkel. Voor alle aankopen binnen de webwinkel (op de website www.mobilicorpus.nl) gelden de algemene voorwaarden webwinkel Mobilicorpus Bekkenfysiotherapie.

Hulp bij aankopen

Het kan natuurlijk gebeuren dat een artikel niet of niet volledig aan uw verwachting voldoet. Mobilicorpus geeft u graag persoonlijk en deskundig advies. Wij helpen u dan ook graag met het vinden van een passende oplossing of een artikel dat beter in uw behoefte voorziet. Hiervoor kunt u het beste per email of telefonisch contact opnemen.

Retour

Wij verzoeken u vriendelijk om bij uw aankondiging van een retourzending de reden hiervoor aan te geven zodat wij dit kunnen gebruiken om onze dienstverlening te verbeteren.Mobilicorpus accepteert de volgende retourzendingen, mits binnen 14 werkdagen teruggestuurd, vergezeld van de originele pakbon, retourformulier en indien mogelijk in originele verpakking. Elk artikel dient in de oorspronkelijke, onbeschadigde en ongebruikte staat te zijn. Mobilicorpus accepteert geen retourzendingen van zendingen die onvoldoende gefrankeerd zijn. De kosten voor de retourzending dient u zelf te betalen. Ook draagt u zelf het risico van retourzending. Nadat uw retourzending is ontvangen zullen wij uw volledige aankoopbedrag uiterlijk binnen 14 dagen aan u terug betalen. Hygiëne artikelen zoals probes, geboorte-trainer, oefenkegels, rectale ballon, feminaform pelottes kunnen niet na gebruik geretourneerd worden. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de Algemene voorwaarden.

Download hier de retourinformatie
Download hier het retourformulier

 • Retouradres: Berkelseweg 70, 2661 AJ Bergschenhoek
 • Telefoonnummer: 06-55888811, op werkdagen bereikbaar van 9.00 – 17.00 uur;
 • E-mail: info@mobilicorpus.nl