Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een goede manier om tijdens de zwangerschap mobiel en ontspannen te blijven. Of het nou om een eerste zwangerschap of een derde gaat, het blijft heerlijk om een moment vrij te maken voor jezelf en je kindje.

Elke vrouw heeft wat anders nodig, als ze zwanger is, daarom spelen mijn lessen volledig in op jouw wensen, lichaam en eventuele klachten. We doen verschillende houdingen, adem- en ontspanningsoefeningen die fijn zijn voor jouw zwangere lijf en die je voorbereiden op de bevalling.

Zwangerschapsyoga:

 • is volledig op jou aangepast.
 • werkt aan mobiliteit en/of kracht in je lichaam.
 • voorkomt/vermindert bekken- en rugklachten.
 • zorgt voor ontspanning en bewustwording.
 • is een moment voor jezelf en je kindje.

Mijn jarenlange ervaring als yogadocente, moeder en zwangerschapsdocente heeft mij geleerd, welke yoga oefeningen verrijkend zijn tijdens de zwangerschap. De samenwerking met Mobilicorpus Bekkenfysiotherapie maken het compleet. In samenwerking met Florence kan er op individueel niveau gekeken worden, wat helend kan werken bij bekkenklachten (tijdens of na de zwangerschap). Ik heb bewust gekozen voor lessen aan individuen of tweetallen, omdat ik dan maatwerk kan leveren en een lesprogramma kan ontwikkelen, dat specifiek op jou of jullie is aangepast.

Yoga bij bekkenklachten

Gedurende de jaren dat ik ( Florence, geregistreerd bekkenfysiotherapeut) bekkenfysiotherapie praktiseer is mij opgevallen dat er vele klachten ontstaan door spanning in de spieren ( gespannen lichaam). Stuitklachten, incontinentieklachten, rugklachten, ze kunnen ontstaan omdat de spieren continu “aan” staan en nauwelijks nog ontspannen. Ontspanning heb je nodig om spieren en met name bindweefsel goed te laten functioneren. Continue aanspanning zorgt voor verkramping, verkorting van spieren, spierknopen (triggerpoints) die (uitstralende) pijn kunnen veroorzaken.
Al jaren gebruik ik diverse yoga houdingen als oefeningen bij dames en heren met bekken(bodem)klachten. Ik zie yoga als een van de structurele oplossingen voor vele klachten. Het is niet alleen een symptoombestrijding maar pakt ook de oorzaak aan omdat yoga ook mentale rust kan geven. Ik ben ontzettend blij met de samenwerking met Annick. Zij kan de yoga oefeningen samen met jou eenmalig goed doornemen in 25 of 50 minuten en als je een stok achter de deur nodig hebt kan dit uiteraard ook wekelijks!

 • 25 min bekkenklachten sessie
  Deze sessie is speciaal bedoeld om in een korte periode je bekken(bodem)klachten aan te pakken. De bekkenfysiotherapeut geeft aan mij door welke spieren gestretcht moeten worden en wij gaan samen, met gerichte oefeningen, aan de slag. Wil je je kindje meenemen? Dat is bij deze sessie geen probleem.
 • 50 min bekkenklachten sessie
  Deze sessie is ook bedoeld om je bekken(bodem)klachten aan te pakken maar er is ook tijd voor de rest van het lichaam, adem- en ontspanningoefeningen.

Theorie/partnerles, 1,5 uur

Op een praktische en nuchtere manier nemen we samen alle fases van een bevalling door, waardoor jullie een helder beeld krijgen. Mijn ervaring leert dat de meeste mensen natuurlijk wel weten hoe een bevalling werkt, maar dat het erg fijn is als iemand dat nog een keertje verteld.

 • Je leert vanuit yoga ademhalingsoefeningen en houdingen, die jou in de verschillende fases van een bevalling kunnen ondersteunen.
 • Je leert oefeningen, die je samen met je partner kunt doen, die jou kunnen ondersteunen tijdens het opvangen van de weeën.

Zelf vind ik dit een hele mooie workshop om te geven en het ontroert mij iedere keer weer, hoe vrouwen dit avontuur aangaan. Ik hoor regelmatig de bevalverhalen van vrouwen en de dingen die ze hebben kunnen toepassen. Ik vind het fijn als ik iets bij kan dragen aan de goede beleving van een bevalling.

Prijzen

Zwangerschapsyoga, 50 min
Per les 60,00 euro
4 lessen 220,00 euro
8 lessen 440,00 euro

 Theorie goed bevallen, 90 min
in combinatie met zwangerschapsyoga 80,00 euro
Zonder combinatie 105,00 euro

Yoga bij bekkenklachten, 50 min
Per les 60,00 euro
4 lessen 240,00 euro
8 lessen 440,00 euro

 25 min sessie bij bekkenklachten
Per les 30 euro
4 lessen 120 euro

Proefles
Kom je samen dan betaal je 25 euro pp
Kom je alleen dan betaal je 35 euro

Aan huis? Dat kan!
Heb je geen zin de deur uit te gaan, dan kom ik graag naar jou toe! De zwangerschapsyoga, theorie en yoga bij bekkenklachten kan ook aan huis gegeven worden. Alleen of samen met een vriendin. Er komt per les 10,00 euro bij. Mail ons wanneer jij je les wilt! 

 De lessen kun je alleen of in tweetallen volgen.

Alle lessen zijn inclusief 21% BTW. Ik stuur na de les een factuur. 

Je kunt 24 uur voor de les kosteloos afzeggen, anders wordt de les in rekening gebracht.

 

Afspraak maken voor bekkenfysiotherapie


Vul het onderstaande formulier in voor het maken van een afspraak. Nieuwe afspraken worden elke dag tussen 17.00 en 18.00 uur afgehandeld. Je hebt geen verwijzing van een arts nodig voor een behandeling en je kunt je direct aanmelden bij onze praktijk.

Afspraak maken

Wanneer je het contactformulier invult, zullen we deze zo snel mogelijk in behandeling nemen. Wist je dat je direct een online afspraak kan plannen.

Ook kan je telefonisch een afspraak maken door te bellen naar
010 3046666.