Welkom op de website van Mobilicorpus Bekkenfysiotherapie. Zoals de naam al zegt, is Mobilicorpus een fysiotherapiepraktijk speciaal gericht op klachten in en rondom het bekken. De bekkenfysiotherapie is voor kinderen, mannen en vrouwen.

Mobilicorpus bevindt zich op vier locaties. In Bergschenhoek, Bleiswijk en (op twee locaties in) Berkel en Rodenrijs worden de bekkenfysiotherapie en de zwangerschapscursussen gegeven. In Rotterdam enkel de zwangerschapscursussen.  Onderstaand tref je ons team aan die je graag verder helpt op één van onze locaties: Florence van der Arend, Lianne Hagen, Lonneke Jaeqx en Annick Halier.

Florence van der Arend

Ik ben Florence, moeder van drie kinderen, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en zwangerschapsdocente. Ik ben in contact gekomen met fysiotherapie toen ik vanwege een blessure de Academie van Lichamelijke Opvoeding moest opgeven.

Sporten zat er voorlopig niet in, een lange periode van fysiotherapie volgde, dit leidde ertoe dat ik na een geruime tijd fysiotherapie, het sporten toch weer kon hervatten. De therapie heeft zoveel voor mij betekend, dat ik als fysiotherapeut ook veel voor andere mensen zou kunnen betekenen. De keuze voor de opleiding fysiotherapie was gemaakt.

De sportacademie lukte dan niet meer, maar ik kon diverse lessen op sportscholen gaan verzorgen tijdens mijn studie. Hier viel mij op dat zwangere dames al snel met de lessen stopten. Dit heeft mij ertoe gezet om Mobilicorpus op te richten. Een praktijk voor sportieve zwangerschapslessen en toen alleen nog fysiotherapie. Tijdens de lessen hadden de zwangere dames vele vragen over fysieke klachten tijdens hun zwangerschap. Ik merkte dat de diverse nascholingen, die ik heb gevolgd, niet voldoende antwoorden konden geven en besloot de Master Bekkenfysiotherapie te gaan doen.

Door de opleiding te volgen kan ik met meer kennis o.a. deze dames helpen, maar ook alle andere fysieke klachten in en rondom het bekken bij  kinderen, mannen en vrouwen. Gedurende de jaren heb ik diverse nascholingen gevolgd en heb mij gespecialiseerd in triggerpoint behandelingen eventueel middels dry needling.
Vijf jaar geleden ben ik een webwinkel begonnen, benaderbaar op deze website. De artikelen in deze webwinkel ondersteunen mijn bekkenfysiotherapie en cursussen. Tijdens de cursussen en therapie heb je uiteraard geen verzendkosten!

Ik hoop jullie snel te kunnen begroeten tijdens een van de cursussen of voor bekkenfysiotherapie bij klachten rond de bekkenbodem.

Lianne Hagen

Mijn naam is Lianne Hagen.  Afgestudeerd fysiotherapeut en voer ik met veel plezier mijn werk uit. Na het afstuderen van de basisopleiding fysiotherapie ging mijn interesse al heel snel uit naar het behandelen van zwangeren. Ik heb daarvoor de cursus ‘Zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn’ gevolgd van Cecil Röst. Dit heeft mijn interesse nog meer geprikkeld, waardoor ik na een jaar werken als algemeen fysiotherapeut ben ik gestart met de Master tot Bekkenfysiotherapeut. In 2018 heb ik deze master afgerond en werk ik als geregistreerd bekkenfysiotherapeut. In deze specialisatie heb ik mijn passie gevonden.

In de afgelopen jaren heb ik al veel vrouwen met klachten tijdens en na hun zwangerschap op mijn behandelbank gehad. Tijdens de behandelingen vind ik het erg belangrijk dat we samen kijken wat de beste behandeling is. Door eventueel gebruik te maken van taping of andere hulpmiddelen kunnen we de pijnklachten verminderen en geef ik adviezen ter preventie van de klachten. Naast het individueel behandelen van zwangeren heb ik met veel plezier 2 jaar Actief Zwanger cursus gegeven in Waddinxveen. Hierbij werden sportlessen gecombineerd met theorie lessen.

Ik werk met veel plezier  bij Mobilicorpus! Wie weet tot in de behandelkamer.

Lonneke Jaeqx

In 2007 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en na mijn opleiding ben ik gelijk aan de slag gegaan in een particuliere praktijk. Daarna heb ik diverse studies gevolgd voor orofaciale fysiotherapie, beter bekend als kaakfysiotherapie en mijn master opleiding bekkenfysiotherapie afgerond. Ik haal een hoop plezier en voldoening uit het behandelen van bekken-en kaakgerelateerde problematiek en vind het belangrijk om samen te sparren met andere (bekkenfysiotherapie) collega’s. Ik kom daarom graag vanaf 15 juni Mobilicorpus Bekkenfysiotherapie in Bleiswijk ondersteunen.

Annick Halier

Ik ben Annick Halier, yogadocente. Voor mij is yoga een natuurlijke weg naar meer bewustzijn en balans van lichaam en geest. In mijn  zwangerschapsyoga staat compassie centraal, ik geloof dat iedereen vanuit zijn eigen niveau werkt en de gelegenheid moet krijgen om op een rustige manier (met een beetje humor) zijn eigen grenzen te verkennen. Ik heb mijn kennis bij diverse opleidingen opgedaan; level 1 en 2 Integrale yoga bij Villa Yoga Rotterdam, Vinyasa teacher training bij David Lurey (Yoga Alliance tt200), diverse yoga-zwangerschapscursussen en ik blijf mij ontwikkelen door regelmatig workshops te volgen van oa Sarah Powers, Shiva Rea.

Voor meer informatie over de zwangerschapsyoga of andere lessen kan je ook kijken op www.annickhalier.com.