Welkom op de website van Mobilicorpus Bekkenfysiotherapie. Zoals de naam al zegt, is Mobilicorpus een fysiotherapiepraktijk speciaal gericht op klachten in en rondom het bekken. De bekkenfysiotherapie is voor kinderen, mannen en vrouwen.

Mobilicorpus bevindt zich op vier locaties. In Bergschenhoek, Bleiswijk en (op twee locaties in) Berkel en Rodenrijs worden de bekkenfysiotherapie en de zwangerschapscursussen gegeven. In Rotterdam enkel de zwangerschapscursussen.  Onderstaand tref je ons team aan die je graag verder helpt op één van onze locaties: Florence van der Arend, Janine ter Hoeven en Annick Halier.

Florence van der Arend

Ik ben Florence, moeder van drie kinderen, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en zwangerschapsdocente. Ik ben in contact gekomen met fysiotherapie toen ik vanwege een blessure de Academie van Lichamelijke Opvoeding moest opgeven.

Sporten zat er voorlopig niet in, een lange periode van fysiotherapie volgde, dit leidde ertoe dat ik na een geruime tijd fysiotherapie, het sporten toch weer kon hervatten. De therapie heeft zoveel voor mij betekend, dat ik als fysiotherapeut ook veel voor andere mensen zou kunnen betekenen. De keuze voor de opleiding fysiotherapie was gemaakt.

De sportacademie lukte dan niet meer, maar ik kon diverse lessen op sportscholen gaan verzorgen tijdens mijn studie. Hier viel mij op dat zwangere dames al snel met de lessen stopten. Dit heeft mij ertoe gezet om Mobilicorpus op te richten. Een praktijk voor sportieve zwangerschapslessen en toen alleen nog fysiotherapie. Tijdens de lessen hadden de zwangere dames vele vragen over fysieke klachten tijdens hun zwangerschap. Ik merkte dat de diverse nascholingen, die ik heb gevolgd, niet voldoende antwoorden konden geven en besloot de Master Bekkenfysiotherapie te gaan doen.

Door de opleiding te volgen kan ik met meer kennis o.a. deze dames helpen, maar ook alle andere fysieke klachten in en rondom het bekken bij  kinderen, mannen en vrouwen. Gedurende de jaren heb ik diverse nascholingen gevolgd en heb mij gespecialiseerd in triggerpoint behandelingen eventueel middels dry needling.
Vijf jaar geleden ben ik een webwinkel begonnen, benaderbaar op deze website. De artikelen in deze webwinkel ondersteunen mijn bekkenfysiotherapie en cursussen. Tijdens de cursussen en therapie heb je uiteraard geen verzendkosten!

Ik hoop jullie snel te kunnen begroeten tijdens een van de cursussen of voor bekkenfysiotherapie bij klachten rond de bekkenbodem.

Janine ten Hoeven

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het trainen van het menselijk lichaam. De keuze om de opleiding fysiotherapie te volgen was snel gemaakt, in 1987 ben ik afgestudeerd. Het fit zijn, weer worden na operaties, blessures of zo fit mogelijk blijven bij een ziekte…, trainen en oefenen helpt en dat vind ik nog altijd fascinerend.

 

Na het afronden van mijn opleiding heb ik 6 jaren in Zwitserland gewerkt, onder meer in het Academisch Ziekenhuis in Zürich. Terug in Nederland wilde ik mijn kennis over het menselijk lichaam verdiepen en heb ik de opleiding tot anesthesie-assistent afgerond. Mede hierdoor kon ik aan de slag als fysiotherapeut op de Intensive Care in het Leids Universitair Medisch Centrum. Hier heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van de verloskunde/gynaecologie en participeerde ik in het Chronisch Buikpijn Team. Ik heb lesgegeven aan de Leidse Hogeschool en was gastdocent bij de Universiteit Leiden.

 

De opleiding bekkenfysiotherapie heb ik in 2009 afgerond. In de afgelopen 10 jaren heb ik in een particuliere praktijk als bekkenfysiotherapeute gewerkt en mij verder verdiept in chronisch buik-, bekkenpijn en stuitpijn.

 

Daarnaast ben ik als fysiotherapeute werkzaam bij Heren 1 van Hockeyvereniging HBR in Berkel en Rodenrijs. Ik ben getrouwd en moeder van 2 tieners.

Met veel plezier en zin start ik per1 september als bekkenfysiotherapeut bij Mobilicorpus!

Annick Halier

Ik ben Annick Halier, yogadocente. Voor mij is yoga een natuurlijke weg naar meer bewustzijn en balans van lichaam en geest. In mijn  zwangerschapsyoga staat compassie centraal, ik geloof dat iedereen vanuit zijn eigen niveau werkt en de gelegenheid moet krijgen om op een rustige manier (met een beetje humor) zijn eigen grenzen te verkennen. Ik heb mijn kennis bij diverse opleidingen opgedaan; level 1 en 2 Integrale yoga bij Villa Yoga Rotterdam, Vinyasa teacher training bij David Lurey (Yoga Alliance tt200), diverse yoga-zwangerschapscursussen en ik blijf mij ontwikkelen door regelmatig workshops te volgen van oa Sarah Powers, Shiva Rea.

Voor meer informatie over de zwangerschapsyoga of andere lessen kan je ook kijken op www.annickhalier.com.