Chronische stuitpijn

Twee uur in het theater zitten, een bioscoopje pakken, uiteten, fietsen, lego spelen op de grond met je kinderen, werk, hardlopen…..herken je deze activiteiten, worden deze al langer dan twee maanden belemmerd en zou je het heel graag weer pijnvrij willen doen.

Lees dan verder.

Bewegingsgeluk; een holistische benadering voor chronische stuitpijn

Heb jij chronische bekkenklachten of stuitpijn? Dan hoef ik jou niet te vertellen hoe pijn je kan belemmeren in je bewegingsgeluk. Veel vrouwen krijgen met onverklaarbare stuitklachten te maken. De huisarts, fysiotherapeut, osteopaat, orthopeed en andere hulpverleners kunnen hoogstens de pijn wat verlichten. Wat dan? Ermee leren leven?

Chronische stuitpijn door onverwerkte emoties

Gelukkig is er in veel gevallen een oplossing. Ik onderzoek graag samen met jou of ik jou verder kan helpen. Sinds elf jaar werk ik als bekkenfysiotherapeute. Omdat de stuitklachten bij een deel van de vrouwen bleven bestaan, ben ik mij hierin gaan verdiepen en kwam ik uit op de gedachtengoed van dr. Sarno, hoogleraar revalidatiegeneeskunde. Hij ontdekte dat onverklaarbare pijnklachten veroorzaakt kunnen worden door onverwerkte en vaak onbewuste emoties. Hij spreekt van het Tension Myositis Syndroom (TMS).

Huh? Onverwerkte emotie als oorzaak van mijn stuitpijn?!?

Wil je hier meer over weten en voor eens en altijd afrekenen met die stuitpijn.

Kijk op www.bewegingsgeluk.nl

Bewegingsgeluk staat voor een intensief traject waar je grotendeels zelfstandig te werk gaat met een combinatie van kennis opdoen, schrijven, oefeningen, coaching ( door Florence) en diverse één op één momenten met Florence

Voor wie?

Bewoog jij je altijd blij door het leven, maar word je nu belemmerd door chronische stuitpijn in? Is er geen lichamelijke oorzaak te vinden en herken je je in een of meerdere van onderstaande omschrijvingen:

  • Je neemt de verantwoordelijkheden van anderen op je;
  • Je bent perfectionistisch;
  • Je wilt het anderen graag naar de zin maken;
  • Je hebt moeite om voor jezelf op te komen;
  • Je legt je lat hoog;
  • Je dendert maar door en hebt weinig tijd voor jezelf.

Dan is de kans groot dat er sprake is van TMS. De pijn is in dat geval een afleiding van de emotie die je nog niet hebt kunnen of willen ervaren. Je durft niet te voelen en bent aan het overleven. Door mentaal te voelen, kun je fysiek loslaten. Bewegingsgeluk helpt jou hierbij door je terug te brengen bij je gevoel!

Meer weten over Bewegingsgeluk?