Kinderbekkenfysiotherapie
Kinderen zijn vanaf vier jaar meestal droog en schoon overdag. Toch zijn er kinderen die last hebben van poep en / of plasongelukjes, regelmatig blaasontstekingen, bedplassen, heel frequent plassen of slecht naar de WC kunnen. Dit kan van grote invloed zijn op het leven van het kind en het gezin.

Kinderbekkenfysiotherapie; een bekkenfysiotherapeut kan kinderen helpen met uitleg, adviezen en training in het tijdig herkennen van aandrang en het aan- en ontspannen van de bekkenbodemspieren, wc houding, drinkgedrag etc. Kinderen krijgen zo, spelenderwijs, een bewust spiergevoel en meer controle over de hun eigen toiletgedrag.
Tijdens de eerste afspraak vullen we graag met ouder en kind een vragenlijst in, om duidelijk het probleem in kaart te kunnen brengen.

Zindelijkheidsklachten

Zindelijk worden is een leerproces dat meestal vanzelf gaat. Als een kind van vijf jaar of ouder nog regelmatig nat is, ontlasting in het ondergoed heeft, een blaasontsteking heeft en/of moeizaam kan plassen of poepen, is het zinvol om te kijken hoe dit verholpen kan worden.

Kinderbekkenfysiotherapie kan hierbij helpen. Klik hier voor het maken van een afspraak.

In de broek plassen / poepen

Poep en plasproblemen komen bij kinderen regelmatig voor. De klachten zijn vervelend, maar hebben in de meeste gevallen geen ernstige lichamelijke oorzaak of gevolgen. De plas- en poepproblemen kunnen invloed hebben op het kind zoals onzekerheid, schaamte en onwetendheid. Je ziet ook vaak dat het invloed heeft op de sfeer in het hele gezin.

Voor plas- en poepproblemen kunnen er verschillende oorzaken zijn. De bekkenbodemspieren kunnen eventueel niet goed werken, je ziet dat deze spier te gespannen is, soms voelen kinderen de seintjes van de blaas niet goed en/of het toilet-drinkgedrag van een kind is niet goed. Op deze manier kunnen kinderen een verkeerde manier van plassen en/of poepen ontwikkelen.

Kinderbekkenfysiotherapie kan bij deze klachten helpen. Klik hier voor het maken van een afspraak.